RESPONSIVE WEBDESIGN

Door de toename van internetgebruik via smartphones en tablet is een resposive website tegenwoordig bijna een must. Een responsive website schaalt mee met de grootte van het beeldscherm terwijl de website goed leesbaar blijft. In tegenstelling tot desktopwebsites waarbij je op een mobiele telefoon moet in- en uitzoomen. Het meeschalen stelt bezoekers in staat om de content van websites via het apparaat van hun keuze optimaal te consumeren.
Google geeft de voorkeur aan responsive webdesign omdat de inhoud van één website en één URL gemakkelijker is om te delen dan twee aparte websites voor desktop en smartphone. Bovendien is een responsive website is makkelijker te indexeren. Een aspect waar Google grote nadruk op legt en die bepalend is voor de ranking. De inrichting en vormgeving van een website of webshop die responsive dient te zijn is echter niet zo eenvoudig. Graag help ik daarbij.

WORDPRESS

Bij voorkeur bouw ik responsive websites in WordPress. WordPress is een 'Content Management Systeem' en is in gratis. Het is gebruiksvriendelijk en biedt tal van handige tools, plugins en templates. Videos, sociale media, contactformulieren en andere opties zijn eenvoudig te installeren.
Naast de gebruiksvriendelijkheid kan een WordPress website vanaf iedere computer en door meerdere beheerders onderhouden worden. Kennis van HTML of PHP is in principe niet nodig. Zelfs een 'digibeet' kan er mee aan de slag.
Zoekmachines als Google houden van WordPress. In WordPress is het bovendien eenvoudig 'Search Engine Optimalization' plug-ins te installeren die de Google-ranking verhogen.
Indien gewenst kan ik een introductiecursus verzorgen om u op weg te helpen een website zelf te beheren.